Hola!!
El temps passa volaaant, ja fa tres dies que he marxat.
Per cert, la llista d'ocells que hem anellat aquestes tres setmanes és per al·lucinaaar:
El temps passa volaaant, ja fa tres dies que he marxat.
Aquesta setmana la cosa ha estat bastant animada, érem 7 persones i ens ho hem combinat bé. Dos retirats que ens feien pastissos per berenar ;-), un noi que ha vingut amb el pare i un amic i el Johan i jo, que ja hi érem la setmana anterior.
Moments a Nidingen |
Hem agafat bastants ocells però ha estat més relaxat, moltes espècies ja no em venien de nou i érem molta gent, así que Vacaciones Santillana, no que és conya! Això va pel Jaume! jajaja
Ens ha fet molt bon temps últimament, hem arribat fins els 18 graus i no ha fet gaire vent. O sigui que he pogut fer uns tombs i fer alguna foto:
Borinot (Bombus terrestris) xuclant néctar d'una escil·la (Scilla silbatica). Aquesta planta és força comú a Rússia, el Caucas, Turquia, Síria i l'Iran. |
Per cert, la llista d'ocells que hem anellat aquestes tres setmanes és per al·lucinaaar:
2342 ocells anellats en tres setmanes!!! |
Per una banda em feia peneta i mandra tornar a fer-me les maletes, però per una altra ja en tenia ganes. Vam agafar el vaixell i vam tornar cap a Göteborg. El dia següent vaig anar amb el Lasse, un senyor retirat i encantador, per cert, que havia estat amb nosaltres a Nidingen, a passar el dia a una reserva natural. Després em va acompanyar a l'estació de busos i vaig començar un llarg viatge:
Göteborg - Estocolm (7 hores de bus)
Estocolm - Nynäshamn (1 hora de tren)
Nynäshamn - Visby (3 hores i mitja de vaixell)
Visby - Burgsvik (1 hora i mitja de bus)
A Burgsvik va venir el Leo, l'anellador de Sundre, i ens va recollir al Dennis (un altre voluntari) i a mi.
Ara ja sóc a Gotland i fa un parell de dies que estem anellant. Perquè us feu una idea d'on sóc, aquest és el mapa:
El Diego va estar l'any passat anellant justament aquí i va quedar absolutament enamorat de l'illa i de la gent. Gràcies a ell, he vingut amb moltes ganes i he tingut les coses més fàcils aquí. DIEGO, aquí cada día se habla de ti con una excusa u otra, que lo sepas!
PD: la resposta correcta a la pregunta "Com es pot sexar un ocell?" és la (b), la mida de l'ala. Sí, sembla il·lògic.
Però el pes (d) determina si ha menjat més o menys, no té per què correspondre amb la mida de l'ocell.
Durant l'any, cada espècie muda les plomes (a) amb el un patró determinat (comencen per unes i acaben per unes latres), i a vegades varia segons la època de l'any, però amb això no podrem determinar el sexe, sinó l'edat: el plomatge d'un individu jove té coloracions i "textures" una mica diferents dels adults.
Pel que fa a la mida del bec (c) no s'utilitza perquè no acostuma a ser diferent entre femelles i mascles o perquè hi ha trets més característics. De totes maneres hi ha alguna excepció.